Slide

Instruktion

Instruktion udføres af Niels Thorald Rasmussen – Instruktør ved Urban Combatives.

Selvforsvar er et alvorligt emne som i Urban Combatives behandles seriøst og grundigt. En stor del af træningen består af teori og information. I undervisningen er der et stort fokus på, hvordan man undgår konfrontationer, og der gives en grundig indføring i de følelser og stemninger, der opstår når vold og agression finder sted, samt hvordan man som deltagere eller blot betragtere håndterer dette konstruktivt.

Selve træningen er typisk opbygget i lag med enkle principper, som til sidst sættes sammen til scenarier. Hvis man skal have tillid til, at ens fysiske og psykiske evner kan håndtere en given situation, så kræver det, at man har oplevet og gennemført noget, der kan minde om selve situationen.

Vi kan kun “efterligne” forskellige situationer, men vi tilstræber at gøre dette så livagtigt som muligt. Alle subjekter(bad guys) er godt pakket ind i beskyttelse, for der trænes stort set altid med fuld kontakt i disse scenarier.

For den enkelte deltager er det væsentligt, at man altid sendes styrket ud af døren efter hver træning. For mange vil det være meget grænseoverskridende at skulle råbe højt af andre eller blive råbt af. Det første “overfald” er ofte verbalt, så det at blive desensibiliseret både verbalt og fysiske vil altid være en individuel process.

I træningen og undervisningen tages der afsæt i de lovformelige rammer for selvforsvar. Dette trænes tilsvarende i scenarietræningerne med varierende modstand fra momenterne således at alle for indøvet ikke at bruge for meget magt i situationen. De væsentligste punkter fra straffeloven samt retsplejeloven kan hentes her:

  • 1992 – Startede med træning af kampkunst, dette on/off frem til 2015
  • 2014 – Fokus på de mere principelle tilgange til et realistisk selvforsvar
  • 2015 – Seminar i Bochum, Instruktør Richard Dimitri: “The Shredder”/Weapons
  • 2017 – Seminar i Bochum, Instruktør Richard Dimitri: “Fundamentals/Multiples”
  • 2018 – Seminar i Gummersbach, Instruktør Randy King: “Kommunikation i konflikter/forsvar mod kniv”
  • 2018 – Seminar i Göteborg med Lee Morrison og team: “Urban Combatives basic”
  • 2018 – Studiegruppe etableres i CPH, denne optages under Urban Combatives
  • 2019 – Optagelse på “Instructor development” kurset i Frankfurt
  • 2020 – Full Instructor, Urban Combatives Copenhagen
  • 2022 – Masterclass for instruktører i selvforsvar for kvinder

Se mere på www.urbancombatives.com

error: Content is protected !!